Fatzoen is een kunst

Sociaalvaardig je stage in

Mislukte stages worden vaak veroorzaakt door een tekort aan sociale vaardigheden of te weinig zelfvertrouwen om ze toe te passen. Teruggetrokken leerlingen zeggen weinig en vragen niets. Extraverte leerlingen geven een grote mond als iets niet lukt en worden boos bij kritiek. Een mislukte stage bezorgt leerlingen een gedeukt zelfvertrouwen en hun docenten veel extra werk.

Voor wie is de training

Voor leerlingen die op stage gaan.

Inhoud

  • Presentatie en kleding
  • Gespreksvaardigheden dmv rollenspellen
  • Do’s en don’ts
  • Certificaat van Fatzoen

Opzet

In deze training zijn de belangrijkste vaardigheden uitgewerkt in praktische lessen, waarin veel geoefend wordt. Te denken valt aan: je zelf voorstellen; telefoneren; uitleg vragen; praatjes met collega’s; weigeringen en nee zeggen; feedback en kritiek; fouten toegeven; assertief maar niet negatief.

Een getrainde docent geeft de training aan een groep van 8 tot 12 leerlingen. De training zelf bestaat uit 2 lessen van 60 minuten. Elke les heeft een positieve leuze en een (huiswerk) klus.

Kosten

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden binnen uw eigen school, Academie of Samenwerkingsverband. Wij maken graag een passende offerte.

Geintereseerd?