Fatzoen wil graag de educatie van sociale vaardigheden bevorderen voor kinderen en jeugdigen op basisscholen, voortgezet en middelbaar  onderwijs.

Ons adagium:

Jong geleerd is oud gedaan“.

Hoe word je een graag geziene gast

Deze doelgerichte training is speciaal ontworpen voor eindexamenstudenten die zich bevinden op het kruispunt van hun opleidingstraject en de arbeidsmarkt.

Fatzoenlijk op stage

Mislukte stages worden vaak veroorzaakt door een tekort aan sociale vaardigheden of te weinig zelfvertrouwen om ze toe te passen. Deze training helpt leerlingen zelfvertrouwen te krijgen om het maximale uit hun stage te halen.

Schoolsteward

De training Schoolsteward is een interactieve training in sociale vaardigheden met als doel een veilige, schone en  plezierige schoolomgeving te creëren.

Professor Slurp

Professor Slurp is een educatief concept voor basisscholen om kinderen op een vlotte en ontspannen manier te leren over etiquette, communicatie en andere sociale vaardigheden.

Het leren van sociale vaardigheden is van cruciaal belang voor jongeren om verschillende redenen:

  • Ontwikkeling van essentiële levensvaardigheden

 Onderzoek heeft aangetoond dat sociale en emotionele vaardigheden, zoals zelfbewustzijn, zelfmanagement, verantwoordelijke       besluitvorming, en het aangaan en onderhouden van relaties, essentieel zijn voor succes op school en later in het leven [(Ross et al., 2019)]

  • Bevordering van algemeen welzijn en positieve ontwikkeling

Een systematische review heeft aangetoond dat het verbeteren van emotionele en sociale vaardigheden bijdraagt aan het welzijn van jongeren, en helpt bij het verminderen van depressie, angst, gedragsproblemen, en geweld [(Sancassiani et al., 2015)]

  • Verbetering van schoolprestaties en sociale interacties

Sociale vaardigheidstrainingen, gericht op het aanleren van positief gedrag en het verbeteren van schoolcijfers, tonen significante verbeteringen in zelfperceptie, binding met school, en reductie van probleemgedrag [(Durlak et al., 2010)].

Conclusie

Het aanleren van sociale vaardigheden aan jongeren is uiterst belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling, academische prestaties en het algemeen welzijn. Het stelt hen in staat effectiever te communiceren, relaties op te bouwen, en positief bij te dragen aan de maatschappij.

Neem contact op

Fatzoen, dé specialist in trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en omgangsvormen in het voortgezet onderwijs, waaronder HAVO en VWO als het beroepsonderwijs (VMBO, MBO) en het hoger onderwijs (HBO). Met de trainingen van Fatzoen krijgen de studenten meer zelfvertrouwen.  Ontdek geheel vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.