Schoolsteward

School steward

De training Schoolsteward is een training om een veilige, schone en plezierige omgeving te creëren. Het is gericht op de ontwikkeling van sociale en communicatieve vaardigheden, het voorkomen en tegengaan van negatief gedrag. Door de positieve aanpak ontstaat er een duidelijke structuur in en buiten de klas. Immers door positief gedrag te bevorderen en negatief gedrag om te buigen of te begrenzen, zorgen we voor een veilig schoolklimaat. Het resultaat is een leer- en leefomgeving waar iedereen tot zijn recht komt en het beste uit zichzelf en uit elkaar kan halen.

Voor wie de training

Alle studenten op de MAVO, HAVO, VWO en het VMBO, MBO. Juist door de hele school te trainen wordt er draagvlak gecreëerd voor een veilige en plezierige schoolomgeving

Uitgangspunten

 • Uniek en gelijkwaardig
 • Respect voor elkaar en elkaars spullen
 • Plezierige en veilige school (samenwerken, goede communicatie, schone school)
 • Verantwoordelijkheid (geven en krijgen)
 • Steward als middel
 • Leerlingen centraal zetten en waarde creëren
 • Gemotiveerde leerlingen zijn het succes van de Stewards
 • Certificaat Schoolsteward

Opzet

De school kiest ervoor om de gehele school te trainen over het steward programma en daarnaast krijgen de 3ejaarse extra praktijktrainingen.

Hiervoor moet bij de introductie op alle fronten draagvlak worden gecreëerd.

Aanpak voor het eerste jaar:

 1. Voorlichting voor schoolpersoneel, ondersteunende personeel, directie en eventueel ook voor ouders. Deze training is informatief en vooral ook interactief. Informatie over het programma, wegnemen van bezwaren, delen van succes en beantwoorden van vragen.
 2. 1 dagdeel training voor conciërges en ondersteunde personeel.
 3. 1 lesuur voorlichting voor elke klas (Alle leerlingen krijgen klassikaal uitleg over de opstart van het Steward programma, over wat de rol van de Stewards is en de consequentie van groen en rode kaarten).
 4. 1 lesuur praktijktraining voor de einde jaargroep (Stewards)

Kosten

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden binnen uw eigen school, Academie of Samenwerkingsverband. Wij maken graag een passende offerte.

Geintereseerd?