Yvonne Vos is een graag geziene gast bij bedrijven en scholen

Interview met Yvonne Vos

Goedemiddag, Yvonne. Hartelijk dank dat je vandaag met ons wilt spreken.

“Hoe word je een graag geziene gast?” klinkt geweldig in onze oren. Hoe ben je op deze workshop gekomen?

In mijn professionele carrière heb ik, naast mijn primaire rol in marketing en sales, een passie ontwikkeld voor sociale vaardigheden en omgangsvormen. Deze passie heeft vorm gekregen door het ontwikkelen en geven van sociale vaardigheidstrainingen in onderwijsinstellingen en voor bedrijven. Mijn doel is het versterken van individuele en groepscompetenties in communicatie, empathie, en professioneel gedrag, waarmee ik bijdraag aan de vorming van veerkrachtige teams en het creëren van een positieve, productieve werkcultuur.

Kun je ons vertellen over de focus van de workshops die je geeft bij Graag Geziene Gast?

Onze workshops zijn gericht op het bevorderen van respectvolle omgangsvormen en gastvrijheid. In deze tijd, waarin grensoverschrijdend gedrag helaas vaak in het nieuws is, vinden we het belangrijk om de omgangsvormen weer eens onder de loep te nemen. We willen deelnemers handvatten bieden om op een respectvolle en effectieve manier met elkaar om te gaan, ook in lastige situaties.

Dat klinkt als een belangrijke missie. Kun je een voorbeeld geven van hoe je deze principes in de praktijk brengt tijdens je workshops?

Absoluut. We gebruiken bijvoorbeeld rollenspellen waarin deelnemers verschillende scenario’s naspelen. Hierdoor kunnen ze ervaren hoe het is om aan beide kanten van een situatie te staan. We bespreken ook uitgebreid wat respectvol gedrag inhoudt en hoe je dit kunt herkennen en toepassen, zelfs wanneer de emoties hoog oplopen.

Hoe zorg je ervoor dat de deelnemers deze vaardigheden blijven gebruiken na de workshop?

Een belangrijk onderdeel van onze training is het creëren van bewustzijn over eigen gedrag en dat van anderen. We geven deelnemers praktische tools mee, zoals communicatietechnieken en zelfreflectie-oefeningen, die ze dagelijks kunnen inzetten. Dit helpt hen niet alleen in professionele situaties, maar ook in persoonlijke interacties.

Ervaar je dat de huidige maatschappelijke discussies rondom grensoverschrijdend gedrag de urgentie van deze workshops verhogen?

Jazeker, deze discussies hebben veel mensen doen inzien dat verandering nodig is. Onze workshops bieden een veilige plek om te leren en te discussiëren over deze thema’s. Het is essentieel dat we allemaal bijdragen aan een cultuur waar respect en begrip de norm zijn.

Wat hoop je dat de deelnemers het meest meenemen uit jouw trainingen?

Ik hoop dat ze met meer zelfvertrouwen en begrip weggaan. Dat ze de vaardigheden die ze bij ons leren, gebruiken om een positieve invloed te hebben op hun omgeving, en dat ze ambassadeurs worden voor respectvolle interactie in elke laag van de samenleving.

Bedankt voor dit inzichtelijke gesprek, Yvonne. We wensen je veel succes met je toekomstige workshops.

Dank je wel. Het was een genoegen om dit interview te mogen doen.

 

Amersfoort, maart 2024

Boek Yvonne direct en vraag (geheel vrijblijvend) een offerte aan

8 + 1 =